Facebook i la cursa de les patents

Facebook ha fet pública la compra de 750 patents tecnològiques a IBM. La notícia ha aparegut en un moment especialment mogut per la xarxa social més gran del món.  Facebook es troba en mig del procés previ a la sortida a borsa amb totes les tensions que això suposa pels milers de milions que hi ha en joc. Aprofitant la conjuntura, Yahoo i altres empreses de nova economia digital han aprofitat per denunciar Facebook acusant-la de vulnerar les seves patents. Concretament Yahoo acusava Facebook d’haver utilitzat sense permís tecnologies específiques de gestió de publicitat i altres relacionades amb serveis de missatgeria instantània.

Curiosament, IBM és, encara avui, una de les empreses que més patents registra cada any. Aquesta és una línia de negoci especialment lucrativa en el panorama actual, en què totes les grans companyies de productes i continguts digitals s’estan denunciant mutuament de forma constant. Només cal seguir el serial que estan protagonitzant Apple i Samsung arreu del món per adonar-se que els atacs jurídics poden ser una part important de l’estratègia empresarial.

Les patents que Facebook ha comprat a IBM es centren principalment en tecnologies de programari i altres funcions de la xarxa. D’acord amb dades oficials, Facebook disposa a data d’avui de només 56 patents als Estats Units i 149 a la resta del món per un valor de 51 milions de dòlars. Tot i que a data d’avui, la companyia de Mark Zuckerberg està a l’espera de l’aprovació de més de 650 noves patents. De fet, auqesta mateixa setmana ha penjat una plaça de consultor en patents a la seva borsa de treball.

Google ho va fer amb la compra del negoci mòbil de Motorola. I ara és Facebook amb un bon paquet de patents d’IBM. La propietat intel.lectual sempre ha estat un element clau en els mercats basats en la innovació. Però avui, més que mai, s’ha transformat en un bé de consum que les companyies compren i venen per garantir-se millors cobertures en totes les denúncies que saben que els arribaran.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s