Apple i el futur dels videojocs

Un dels sectors de la indústria digital que amb més passió ha rebut la sortida al mercat del nou iPad d’Apple és el de les empreses de videojocs. Els jugadors i les empreses de desenvolupament d’entreteniment digital són claus pel futur dels continguts en dispositius mòbils i Apple ho ha tingut clar des de fa temps. Segurament les desenvolupadores de videojocs han estat les més ben tractades de totes les indústries culturals per part del gegant nordamericà.

Per aprofitar l’impacte de la sortida del nou iPad molts dels jocs clàssics han estat reeditats amb l’objectiu de fer lluir el nou potencial tecnològic de l’aparell. Les empreses de continguts saben millor que ningú que en el moment de comprar el nou aparell és quan l’usuari genera un nivell més elevat de despesa en compres de productes digitals per tal d’experimentar amb el potencial del dispositiu.

Una de les empreses líders en jocs per a dispositius mòbils, Gameloft, ha publicat reedicions d’alguns dels seus darrers jocs més venuts com  Order & Chaos Online,  Modern Combat 3,  Asphalt 6: Adrenaline, and Gangstar Rio: City of Saints. Un altre exemple és l’empresa alemanya Wooga, que també ha modificat el seu èxit Diamond Dash.

A banda de les reedicions de jocs antics, el nou iPad arriba amb llançaments importants. Chair Entertainment edita l’Infinity Blade II, la segona part d’un dels jocs més impressionants fets per la tauleta tàctil. La veterana companyia japonesa Namco ha llançat l’Sky Gamblers (que va servir per demostrar el potencial de l’aparell en l’acte de presentació celebrat fa dues setmanes).

I altres gegants com Electronic Arts o Illusion Studios estan a punt de llançar les seves aplicacions integradores de jocs durant els pròxims dies.

Tots els nous jocs s’aprofitaran de la modificació que Apple va introduir en la darrera actualització de la seva botiga virtual: passant de 20 a 50 els megues de descàrrega que l’iPad permet realitzar sense necessitat d’estar connectat. Això permetrà arxius més grans, amb més continguts i millor resolució.

Està clar que els dispostius mòbils són la plataforma de jocs del futur i pràcticament del present. I és que Apple està venent més de 15 milions de dispostius iPad cada tres mesos. És el mateix que Sony ven en Playstation 3 durant tot un any. I això, la indústria cultural digital ho sap i ho està començant a demostrar en les seves estratègies.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s