Blackberry entra a la guerra dels tablets

El món dels aparells digital s’ha revolucionat aquest 2010, espercialment arran de l’èxit inesperat de l’iPAD un aparell que ha donat a la categoria de producte coneguda com a “tablet” una nova dimensió comercial. La setmana passada, RIM, un altre dels gegants de l’electrònica de comunicació, ha anunciat la seva entrada en aquest mercat amb el Blackberry Playbook.

RIM són les inicial de l’empresa Research in Motion, un gegant de l’electrònica de consum i telecomunicacions que té en la marca Blackberry i en tots els seus productes la seva principal línia de negoci.

De fet, Apple amb el seu iPhone, Google amb el sistema operatiu Android i Blackberry són, tot i que competeixen en àmbits diferents, els grans referents en les comunicacions inalàmbriques a nivell mundial. Blackberry comercialitza des de fa anys una línia del productes orientats a un públic essencialment professional que valora especialment els seus serveis de missatgeria i correu electrònic. Iphone, per altra banda, es queda a l’usuari més orientat cap a l’entreteniment.

Amb l’èxit inesperat per molts de l’iPad. Moltes grans marques s’han llançat a una cursa contrarrellotge per poder llançar com més aviat millor productes capaços de competir-hi. A principis de setembre es va donar a conèixer l’aposta de la coreana Samsung amb el GalaxyTab i també durant aquest mes s’ha conegut un dispositiu del gegant nordamericà Dell.

El darrer a sumar-se a la llista de nous tablets que tindrem aviat al mercat és el nou Blackberry Playbook.

Les característiques que s’han fet públiques sobre aquest nou aparell  són una pantalla de set polzades, un Gigabyte de memòria ram, amb memoria de 16 o 32 Gigabytes. A banda de la connectivitat Wifi tindrà un model en 3G i un model en 4G per aprofitar les xarxes d’alta velocitat. A més, incorporarà dues càmeres, una frontal i a la part del darrera per poder facilitar les videoconferències. Una gran avantatge davant de l’iPad.

El sistema operatiu que utilitzarà el nou aparell ha estat dissenyat per la pròpia companyia i es coneix, de moment com Blackberry Tablet OS.

El Blackberry Playbook es llançarà durant el primer quart de l’any 2001 als estats units i a partir del segon quardrimestre de l’any a la resta del món. El preu oscilarà entre els 300 i els 500 dòlars.

La gran pregunta sobre com consumirem continguts en el futur s’està començant a resoldre, com a mínim des del punt de vista tecnològic. Haurem d’estar alerta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s