Consum i videojocs

Aquests dies l’actualitat del món de l’entreteniment digital ha estat marcada per la presentació de l’estudi anual de consum d’entreteniment digital. Que tot i una important devallada econòmica, demostra que la indústria de l’entreteniment digital s’afiança com la indústria cultural més potent de l’estat.

aDeSe, s l’associació espanyola de distribuidors i editors de software  d’entreteniment. Es va constituir el 1997 i actualment està integrada per 18 empreses que representen el 90 per cent del consum del mercat a l’estat espanyol.

Cada mes de setembre, l’Adese presenta el resum de les dades de l’any anterior i aprofita per marcar el punt de partida per l’inici de les campanyes de Nadal. Una de les èpoques de major consum de l’any.

Les dades referents a la indústria de l’entreteniment digital a nivell mundial han patit una caiguda important. Tot i que l’Associació d’Empreses s’esforça en explicar que la caiguda ha estat moderada, el cert és que a l’estat espanyol, la xifra de negoci es va reduir en prop de 1200 milions d’euros. Això significa una caiguda de més d’un 16 per cent respecte l’any anterior.

Els principals motius per aquesta baixada de consum, segons Adese, són la conjuntura de crisi econòmica a nivell mundial i, especiament, l’increment de descàrregues ilegals a través d’internet. De fet, segons l’Entertainment Software Association, l’oganització internacional que analitza les conductes delictives online, l’estat espanyol, amb una població molt menor, duplica el nombre de descàrregues ilegals a través de la xarxa que hi ha als Estats Units.

De totes maneres, no tot són males notícies per la indústria dels videojocs. De fet, el resum de les dades de l’anuari ADESE, ratifiquen que aquesta s’ha consolidat en la primera indústria cultural de l’estat.

La indústria del videojoc ha assolit el 53 per cent de quota de mercat de d’oci audiovisual i interactiu. Això vol dir que la despesa en videojocs i consoles duplica la despesa en música, DVD i cinema en el seu conjunt. I col.loca l’estat en la quarta potència europea en consum per darrere de Gran Bretanya, França i Alemanya.

Al mateix temps, les xifres econòmiques del primer semestre del 2010 demostren una lleugera millora del 5 per cent respecte l’any anterior. Tot i que, on de veritat es juga la vida el sector de l’entreteniment digital és amb la campanya de Nadal. Pràcticament un 40 per cent de les vendes de l’any es realitzen en aquesta època.

Aquest any no tindrem noves consoles, sinó les principals marques han apostat per nous perifèrics per donar més capacitats a les seves màquines. Sony amb el seu Playstation Move i Microsoft amb el Kinetc intentaran acostar-se a Nintendo i la seva Wii amb aparells que permeten interactuar amb els videojocs de forma més intuitiva i natural. Detectors de moviments, jocs de música i ball, eines per millorar la memòria… qualsevol estratègia pot ser bona per guanyar la partida a un mercat que cada vegada és més ampli pel que fa a tipus de públic.

L’autèntica partida per la indústria dels videojocs, comença d’aquí a unes setmanes. Hi estarem atents.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s