Amazon escriu la seva pròpia història

Amazon ha començat a vendre aquesta setmana els primers dispositius del seu lector de llibres electrònics Kindle al mercat espanyol i italià. Tot i que els dispositius es podien comprar en les botigues internacionals d’Amazon, l’avantatge principal de la compra local és que el dispositiu està completament adaptat a la botiga de cadascun dels països on s’ha llançat amb característiques exclusives pel que fa a la navegació i a la tria de títols.

Amazon escriu la seva pròpia història dins la revolució dels continguts digitals. Marca el seu ritme i aconsegueix fins i tot marcar terreny i definir els seus espais de mercat davant de gegants com Apple. Amazon ha llançat el seu aparell Kindle només tres mesos després de la posada en marxa de la seva botiga a l’estat espanyol i just a l’inici de la campanya nadalenca.

El preu del dispositiu Kindle pel qual ha apostat en aquests dos mercats és de 99 euros. Un pas més en la política de l’empresa dirigida per Jeff Bezos per intentar aconseguir la màxima quota de mercat venent els seus dispostius a preus baixos, amb molt poc marge de benefici. La idea de fons és d’aconseguir la major part dels guanys gràcies a tot el que els usuaris comprin a través del dispositiu, deixant clar que el potencial econòmic està en els continguts i no en els aparells.

El Kindle que ja es pot comprar a aquí i Itàlia és un lector de tinta electrònica que medeix 15 centímetres, pesa només 170 grams i té una bateria que pot durar fins a un mes. S’hi podran comprar més de 22.000 títols en castellà, 16.000 en italià i es podran descarregar de forma gratuïta més de 1.600 llibres que ja no estan subjectes a drets d’autor. Amazon també ha posat a la venda al seu catàleg llibres en català, gallec i euskera, tot i que no n’ha especificat la quanitat.

Segurament un dels grans reptes del sector editorial de cara al món digital és el de trencar la barrera dels preus fixes dels llibres en les seves edicions de paper. A l’estat espanyol, com a França o Alemanya, el preu dels llibres queda fixat en la seva edició i els descomptes que s’hi poden aplicar estan regulats per llei. Això fa que els llibres digitals aquí siguin una mitjana d’un 50% més cars que al Anglaterra o els Estats Units.

Segurament, juntament amb el llançament del Kindle, un dels anuncis més rellevants de cara al futur és el de la posada en marxa del servei Amazon Direct Publishing. Un servei que permet que qualsevol escriptor pugui oferir els seus llibres digitals a través d’Amazon conservant els drets d’autor. En aquest acord, els escriptors reben el 70% del preu de venda i Amazon rep el 30% restant. Tot un atac directe a la línia de flotació dels editorials tradicionals que encara no acaben de trobar el seu paper al món digital.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s