Els eufemismes d’Uber

L’economia col·laborativa impulsada per grans fons de capital risc té molt d’economia i molt poc de col·laborativa. Darrera d’empreses com Uber o d’AirBnB hi ha una manera d’entendre el món del treball tan allunyada de la nostra com la que separa Europa dels Estats Units.

El passat desembre, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea va començar dir les coses pel seu nom, quan va sentenciar que Uber era una companyia de transport i no pas una empresa que posava en contacte els usuaris. Es van acabar els eufemismes i es van marcar les regles del joc que ara veiem posar en marxa.

Tot i això, sabem que és impossible canviar tendències globals que porta la digitalització. Hem de tenir en compte que no tots els països són igual: hi ha llocs on Uber pot ajudar a millorar l’àmbit del transport. Fins i tot aquí, si s’adequa al marc legal establert, pot forçar a tota la resta del sector a millorar.

Ara, tenim la possibilitat única d’agafar les bones idees que ens aporten les empreses de l’economia digital i adaptar-les a la nostra realitat local per construir uns serveis millors, més eficients i més justos per a tothom.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s