El videoclub global

Segons el seu màxim responsable, fa unes setmanes que el servei de vídeo digital Netflix va superar els mil milions d’hores de continguts audiovisuals servides en un sol mes. Quan es parla de la renovació del negoci audiovisual, Netflix és, en aquests moments, un dels màxims exponents mundials.

Amb més de 27 milions de subscriptors als Estats Units i més de 6 milions a la resta del món, Netflix ha sabut sobreposar-se a l’error estratègic que va cometre quan va intentar dividir la seva companyia ara fa uns mesos. La seva intenció era separar el seu negoci tradicional d’enviament de DVD’s amb tarifa plana del nou negoci centrat en l’streaming de continguts digitals. De fet, tot i que no para de perdre usuaris, el negoci d’enviament de DVD’s encara suposa a data d’avui un percentatge més alt en l’aportació als beneficis de l’empresa que la digital.

Netflix té clar que ha d’apostar pels continguts. La idea d’un servei de pel.lícules i sèries en tarifa plana ja ha deixat de ser innovadora. Altres gegants com Amazon hi estan apostant de forma clara i disposen de recursos i infraestructures potents per intentar posicionar-se ràpidament. Per altra banda, també disposen d’una àmpila avantatge competitiva des del punt de vista del producte exclusiu els grans canals de pagament com HBO o Showtime. És per aquest motiu que Netflix ha accelerat els acords amb grans productors, com per exemple Disney, amb qui ha acordat oferir les seves pel.lícules just vuit mesos després de la seva estrena cinematogràfica, o acords també amb el gegant Time Warner per oferir una gran quanitat dels seus continguts, incloent el contingut d’animació infantil i juvenil de Cartoon Network.

Tal com fa Amazon, a través dels seus Amazon Studios, Netflix també aposta pels continguts de producció pròpia. Aquest any, estrenarà una sèrie de 13 capítols titulada “House of Cards” i capítols exclusius de sèries d’èxit com “Arrested Development”.

El 2012 ha estat un any de muntanyes russes per a Netflix que ha acabat de la millor manera possible. Gràcies als bons resultats del quart trimestre, l’empresa s’ha enfortit a la borsa i ha aconseguit l’entrada en el seu accionariat de grans fons d’inversió. És especialment rellevant veure com el canvi real en els processos de distribuició de les produccions audiovisuals es manté, pràcticament en exclusiva, fora de l’entorn de les grans productores cinematografiques i les granss cadenes de televisió.

Una resposta a “El videoclub global

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s