Ulleres per veure el futur

La fi dels telèfons intel·ligents és més a prop del que segurament ens imaginem. La idea de portar un dispositiu amb una pantalla tàctil que ens permeti accedir a tot tipus de continguts i a comunicar-nos amb altres persones ha estat fruit de l’evolució d’un aparell com el telèfon. Des dels telèfons domèstics, fins als primers telèfons mòbils comercials de Motorola, la idea ha estat evolucionar un mateix concepte de producte. Ara, el que està evolucinant és un producte molt més antic que el telèfon: les ulleres.


Fa mesos Google va fer públic a través d’un vídeo el seu projecte Google Glass. Unes ulleres de realitat augmentada que permetien poder fer totes les funcions que fins ara fa un telèfon intel·ligent. El prototip del Google Glass es va poder veure en acció per primera vegada a l’esdeveniment que Google va organitzar a San Francisco per presentar les novetats d’aquest any. Gràcies a les ulleres de realitat augmentada es va poder seguir en directe i de forma simultània la caiguda lliure de quatre paracaigudistes que van acabar entrant a l’auditori on el celebrava la presentació davant la mirada atònita de tots els assistents.

Fa uns dies, seguint l’estela de Google, Microsoft ha presentat una patent per les seves ulleres de realitat augmentada. L’aspecte conceptual és molt similar a les Google Glasses, però difereixen en les aplicacions previstes de forma immediata. D’aquesta manera, mentre les ulleres de Google intenten substituir tota l’activitat d’un telèfon intel·ligent, les ulleres de Microsoft tenen un plantejament més orientat a la creació de continguts específics. La patent preveu que es puguin viure experiències de realitat augmentada mentre s’està veient en directe a l’estadi un partit de futbol o s’està assistint a un concert (amb tot tipus d’informació rellevant per viure més intensament l’esdeveniment). Aquesta mateixa visió es traslladaria a l’entron de la llar o a l’entorn professional, sempre amb aplicacions específiques dissenyades llocs concrets.

Juntament amb els projectes de Google i Microsoft, altres grans marques com Sony o Olympus estan treballant intensament per superposar una capa digital a la nostra visió de la realitat. Ubiquitat, comunicació i llibertat de moviments. Els primers que hi sortiran perdent, segur, seran els mòbils que avui ens semblen una meravella tecnològica d’última generació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s