El videojoc “Call of Duty: Black Ops 2” s’ha convertit en el producte d’entreteniment amb un major nombre d’ingressos el dia de la seva estrena. Concretament, segons ha informat Activision Blizzard, ha assolit més de 500 milions de dòlars (uns 390 milions d’euros) a nivell mundial. Més de 16.000 establiments arreu del món van obrir la mitjanit de l’estrena del joc per poder vendre’l als milers de persones que feien cua esperant-lo. En el mercat dels videojocs, es considera que les primeres 24 hores són clau per posicionar l’èxit d’un producte, i el més habitual és que durant el primer dia s’assoleixi entre el 25% i el 35% del total de les vendes.
El videojoc “Call of Duty: Black Ops 2” és la nova edició de la saga de jocs d’acció en primera persona de temàtica militar, i ha superat en el rècord al seu predecesor, el “Call of Duty: Modern Warefare 3” que l’any passat va assolir més de 400 milions de dòlars (uns 310 milons d’euros) el dia del seu llançament. D’aquesta manera, la seva empresa editora, Activision Blizzard, es consolida com el més gran editor de videojocs del món, aconseguint durant quatre anys seguits, el llançament més gran de la indústria cultural.
La nova edició de la saga “Call of Duty” ha superat de llarg un altre dels grans llançaments de l’any en la indústria dels videojocs, el joc d’acció en primera persona de ciència ficció de Microsoft “Halo 4”, que ha assolit els 220 milions de dòlars (uns 170 milions d’euros) el seu primer dia. Tot i això, cal tenir en compte que, mentre “Halo” ha aparegut només per a la consola de Microsoft XBox360, el nou “Call of Duty” s’ha pogut comprar en múltiples plataformes que actualment dominen el mercat dels videojocs.
Sense cap mena de dubte, resulta curiós veure com en una indústria com la dels videojocs, on cada vegada s’aposta més pels jocs descarregats des de la xarxa, sense producte i distribució física, els grans llançaments de l’any encara van acompanyats de videojocs dins de capses i amb distribució a les botigues.
Ara que cada vegada més els perfil dels videojocs està migrant de les consoles als dispositius mòbils (tauletes o telèfons) l’èxit sense precents de sagues com “Call of Duty” és seguit de prop per una indústria que s’està polaritzant. D’aquesta manera, conviuen llançaments milionaris de jocs venuts a més de 70 euros amb èxits sense precedents de jocs venuts en línia per menys d’un euro amb cinquanta cèntims. El dubte és saber si, en un futur immediat, hi haurà lloc per tothom.