Kindleland

Jeff Bezos, el màxim resposable d’Amazon, va presentar a principis del passat mes de setembre, la nova generació de Kindle. Es tracta dels dispositius electrònics de lectura que la companyia líder mundial en comerç electrònic posa a disposició dels seus clients per tal de tancar el cercle en la cadena de distribució de continguts. Amazon ven continguts digitals (llibres, revistes, còmics, pel.lícules, música) per tal que puguin ser consumits en qualsevol dispositiu; però el fet de comprar-los des d’un aparell Kindle fa que l’experiència de compra i d’actualització sigui molt més senzilla i pràctica, especialment pel públic poc acostumat a la compra de continguts digitals.

La nova generació de Kindle es caracteritza per una tauleta tàctil de format mitjà coneguda com a Kindle Fire HD i pel nou lector de tinta electrònica que porta el nom de Kindle Paperwhite. Curiosament, més enllà de la lluminositat de les imatges i els vídeos que ofereix el Kindle Fire, l’aparell que realment ha trencat les previsions d’Amazon ha estat el lector de llibres digitals Paperwhite. Aquesta setmana s’ha fet públic que el llançament de l’aparell, prevista pel 22 d’octubre, s’endarrerirà fins entrat el mes de novembre.

Es fa difícil imaginar que una empresa veterana com Amazon en la venda massiva de productes a través d’internet pugui tenir un problema greu en la cadena de producció. Però tot apunta que aquest ha estat el motiu de l’endarreriment de la posada a la venda del nou Kindle Paperwhite. La massiva demanda prèvia ha desbordat les previsions i la mateixa web d’Amazon ha anunciat que no començarà a servir els dispositius fins d’aquí a quatre o sis setmanes i que només admetrà un màxim de dos aparells per persona i compra. L’èxit ha trencat els estocs i demostra que els lectors de tinta electrònica tenen un futur ben viu més enllà de la possible competència que d’entrada s’havia insinuat que podien suposar les tauletes.

L’experiència de la lectura en un dispositiu de tinta electrònica o en una tauleta tàctil és radicalment diferent. És per això que la lectura de llibres és molt més assequible i còmoda en un lector i la visió de pel.lícules, webs o revistes és molt més atractiva en una tauleta.

Kindle Paperwhite inclou dues innovacions que han fet que sigui un èxit abans, fins i tot, de sortir. És un lector de tinta electrònica amb una pantalla tàctil i, a més, porta un sistema d’il.luminació amb fibra òptica que permet llegir en condicions de foscor. Cap de les dues coses són innovacions exclusives, perquè ja existien al mercat, però la potència d’Amazon i de la seva maquinària promocional demostren que no es tracta de ser el primer, sinó de saber com vendre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s