GameLab, Any 0

Aquesta és la setmana dels videojocs a casa nostra. El GameLab, una fira professional dedicada a l’entreteniment digital, es celebra a la Fira de Barcelona en la seva segona edició a Catalunya.

La indústria cultural amb més creixement i presència més massiva dels darrers 10 anys a tot el món és la indústria de l’entreteniment digital. Més de la meitat del pressupost mundial en productes culturals es dedica a l’oci digital i aquest percentatge es consolida cada any. Els videojocs fa temps que han trencat qualsevol barrera sociodemogràfica per passar a formar part, en les seves múltiples varietats, de la vida quotidiana de milions de persones.


Reconeixements com en recent Premi Príncep d’Astúries per a Shigeru Miyamoto, creador d’alguns dels conceptes de joc digital més populars de la història, ratifiquen que ens trobem davant d’un producte massiu, amb reconeixement del seu estatus cultural i amb infitites possibilitats de contribuir al creixement creatiu i del teixit industrial del nostre país.

Cada vegada més emprenedors veuen com el negoci dels videojocs i els seus múltiples canals de distribució digital permeten començar projectes petits, però amb vocació internacional des del primer dia.

Empreses pioneres a casa nostra com Digital Legends o Novarama, poden servir de referents als estudiants que cada any s’inscriuen a les universitats catalanes amb ganes de treballar al sector cultural amb més creixement i perspectives de futur del moment.
GameLab és una iniciativa que rep el suport decisiu del Departament de Cultura i de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya. Una clara aposta que, afegida al Mobile World Congress i la capitalitat del mòbil, poden contribuir a fer que Catalunya sigui una potència de producció en un sector en encara els liderats estan per decidir.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s