Ampliació del camp de batalla

La capacitat de poder consumir continguts digitals en les múltiples plataformes i dispositius dels quals disposem ha estat l’eix central de les presentacions més innovadores del passat E3. L’esdevinment, anomenat Electronic Entertainment Expo, es celebra anualment a Los Angeles i representa l’epicentre de la indústria mundial de l’entreteniment digital.

En l’edició 2012, dos dels grans jugadors en el sector dels videojocs com son Microsoft i Nintendo, han apostat per ampliar l’experiència de joc, el consum de continguts àudiovisuals i les activitats socials més enllà de les tradicionals consoles. La Wii U i l’XBox Smart Glass ho demostren.

Nintendo, seguint l’estratègia que l’ha portat a l’èxit en les seves darreres consoles, ha apostat per un nou aparell, de fabricació pròpia, anomenat Wii U. Una consola que ja es va poder veure en l’edició de l’any passat, que incorpora com a novetat un comandament amb capacitats similars a la d’una tauleta tàctil que proposa que els jugadors puguin estar connectats alhora i ampliar les capacitats de joc. Dirigida a un públic familiar i amb especial atenció als més petits Nintendo segueix en la seva essència d’entreteniment universal amb valors tradicionals.

Per la seva banda, Microsoft ha presentat una proposta amb una filosofia de fons similar a la Wii U, però amb un format radicalment diferent i amb moltes més possibilitats d’èxit. Bons coneixedors dels grans avantatges que suposa fabricar programes i no aparells, l’equip de Microsoft ha desenvolupat un sistema anomenat XBox Smart Glass que permet ampliar l’experiència de joc i multimèdia de la consola XBox a través de múltiples dispositius, sense necessitat que siguin fabricats per la marca.

A través de les aplicacions Smart Glass, es podrà controlar el contingut de la consola per ser reproduit a la televisió com un comandament a distància. En el cas de veure una pel.lícula, aquesta es podrà posar en pausa mentre es veu a la televisió, per continuar veient-la al telèfon mòbil, des d’on es podrà posar en pausa, per contiuar veient-la des de la tauleta tàctil o des d’un ordinador ubicats a llocs diferents. També permetrà continuar jugant als jocs des de perspectives diferents i tot tipus de connexions a les xarxes socials o a la navegació a través d’internet.

D’aquesta manera, els usuaris d’un ordinador, un telèfon intel·ligent o una tauleta tàctil podràn gaudir del sistema Smart Glass si posseeixen una XBox360. Evidentment, la lògica fa pensar que tot funcionarà millor si s’utilitza damunt del sistema operatiu Windows, però des de l’equip de desenvolupament s’han esforçat en destacar que Smart Glass funcionarà perfectament en iOS, el sistema d’Apple i en Android.

L’aposta radical de Microsoft en la integració multiplataforma es demostra en el fet que tot el sistema Smart Glass serà gratuït. Només farà falta disposar d’una consola XBox per poder descarregar-lo als múltiples dispositius.

El futur de l’entreteniment digital està cada vegada més dirigit als dispositius mòbils. En aquest aspecte, la jugada de Microsoft és innovadora, valenta i radical, i deixa en una posició molt allunyada als seus competidors més directes. Farà falta veure si els usuaris massius valoren aquest servei o tenen la destresa suficient com per utilitzar-lo i el converteixen en un valor diferencial capaç de trencar el mercat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s