Video Killed the Radio Star

La música és un dels sectors culturals que més profundament ha canviat a causa de la revolució digital; encara no s’ha establert un nou model de negoci sostenible i les grans discogràfiques empetiteixen cada dia que passa. Iniciatives com VEVO són intents de les antigues majors de la música per buscar noves fórmules dins de l’entorn digital de cara a mantenir el seu statu quo.

VEVO és una plataforma digital de vídeos musicals que va néixer l’any 2009, participada, entre d’altres, per Sony Music, EMI i Universal Music, amb l’objectiu de captar la major part dels continguts en format de vídeo musical d’abast mundial. Actualment la web conté més de 50.000 vídeos musicals, però és només accessible des d’un nombre restringit de països (Estats Units, Canadà, Regne Unit, Irlanda i Nova Zelanda) a causa de la complexa gestió dels drets musicals. La web funciona amb un sistema basat en la publicitat i en la recerca d’audiències massives i les dades ho avalen: VEVO és la web de contingut musical més visitada dels Estat Units des del primer mes del seu neixement.

Els països del món on la web de VEVO no és accessible, els usuaris poden veure la major part del seu contingut a través de YouTube. Google i els gestors de VEVO van arribar a un acord pel qual es repartien els ingressos milionaris generats per la publicitat integrada amb els vídeos vistos des de Youtube.

Concretament aquest contracte entre VEVO i Google venç a finals d’aquest any. I coincidint amb aquestes dates clau, el diari The New York Times ha publicat que els directius de l’empresa de vídeos musicals s’han posat a treballar amb bancs d’inversió per tal de valorar l’empresa amb la intenció de vendre’n una part o la seva totalitat.

Els possibles compradors que més avantatge portarien en una possible compra o entrada en el capital de VEVO són els de sempre: Google i Facebook. Per una banda, Google ja ha comprovat el potencial que significa treballar conjuntament amb les principals discogràfiques mundials; per l’altra, Facebook és conscient que necessita continguts cada vegada més interessants i exclusius per consolidar els seus usuaris i el temps d’ús a la xarxa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s