Bing Bang

El cercador de Microsoft està apunt d’experimentar un dels canvis més importants des dels seus inicis. Un canvi amb el qual s’espera escurçar una mica la immensa distància que el separa de Google, una tasca gens fàcil a aquestes alçades de la partida. Google és el cercador més popular del món perquè ha estat, des de sempre, el més efectiu. Però més enllà de l’efectivitat, Google ha sabut posar-se al dia de forma constant, innovant en el seu algoritme de cerca i en tots els serveis afegits que un usuari pot necessitar a l’hora de buscar. De totes maneres, Google té un forat important en l’aspecte social de les seves cerques i aquest és el punt dèbil al qual Bing ha orientat tots els seus esforços.

A través del blog de desenvolupament del cercador de Microsoft s’ha fet públic el nou aspecte que adquirirà després de l’actualització. El nou format estarà dividit en tres columnes. La primera contindrà els resultats de la cerca a l’estil Google, la segona contindrà els continguts extra de la cerca com mapes o fotografies, també a l’estil Google, i la tercera conté l’autèntica revolució: la recerca social.

Bing permetrà fer preguntes a temps real als nostres amics que estigui connectats a les xarxes socials per tal que ens ajudin a trobar el que busquem. Però també agruparà informació rellevant sobre la nostra cerca que hagi estat valorada pels nostres amics a través de les xarxes socials i també recollirà opinions i comentaris de persones que, tot i no estar en el nostre cercle d’amistats, tinguin opinions rellevants sobre el que nosaltres estem cercant.

Les xarxes socials integrades en aquesta tercera columna de Bing són Facebook, Twitter, curiosament Google+ i possiblement LinkedIn. De totes  maneres, la més important de totes és Facebook. El fet que Microsoft sigui accionista de Facebook des de pràcticament els seus inicis li dóna una posició de privilegi a l’hora de poder treballar amb la xarxa social al més alt nivell. Els enginyers de Facebook i de Microsoft treballen conjuntament en molts projectes comuns creant nous canals de comunicació digital entre les dues empreses i, en el fons, cercant formes de guanyar a Google en el seu terreny. Precisament d’aquests projectes de treball en comú n’ha sorgit la “tercera barra social” del cercador Bing.

Actualment, Bing compta amb un 15% de les cerques mundials i Google amb el 66%. La inversió mundial en publicitat digital del 2011 és de prop de 32.000 milions de dòlars, dels quals pràcticament la meitat són publicitat en cercadors. Aquests xifres espectaculars demostren clarament perquè Google és una de les empreses més grans del món i perquè alguns dels grans com Microsoft porten tant de temps invertint per aconseguir una part del negoci.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s