Núvols i clarianes

Tot i que fa molt de temps que els experts anuncien que les aplicacions basaden en els serveis basats al núvol seran les majoritaries, la realitat és que a la majoria d’ordinadors de tot el món hi ha programes instal.lats que s’utilitzen bàsicament per treballar. Els processadors de textos, les fulles de càlcul o els gestors de correu electrònic que s’utilitzen, especialment en l’àmbit professional, estan preinstal·lats als discos durs de la majoria d’ordinadors.

De totes maneres, sembla que les prediccions a favor del creixement de les aplicacions al núvol sembla que es comencen a fer realitat. Els primers canvis substancials en la compra de programes sempre arriben des del sector públic. Són les administracions públiques les que tenen capacitat per a realitzar contractacions milionàries i de canviar tendències. Als Estats Units, Google acaba de guanyar un contracte que pot començar a fer decantar la balança en favor dels serveis al núvol.

Més de 90.000 treballadors del Departament d’Interior del govern dels Estats Units deixaran de fer servir els programes del Microsoft Office de tota la vida per passar a fer servir els serveis de Google a la xarxa. Concretament, el correu GMail i el Google Docs de format professional.

El contracte del Departament d’Interior dels Estats Units suposa un servei de 7 anys amb un pressupost de més de 35 milions de dòlars. I segons la Secretaria d’Interior nordamericana, estalviarà més de 500 milions de dòlars durant els set anys de durada, ja que optimitzarà la forma de treballar, reduirà els costos en renovació d’equips i en els serveis d’atenció a l’usuari.

Aquest important contracte a favor dels serveis de Google segueix un concurs previ que l’empresa del cercador més important del món va guanyar amb els 17.000 treballadors dels serveis generals de l’Administració dels Estats Units. I això només és el començament, ja que l’Administració nordamericana té previst renovar els contractes que vencen amb amb el clàssic sistema Lotus d’IBM.

En moments d’importants ajustos econòmics, fer servir la tecnologia al núvol a l’entorn professional pot aportar estalvis immensos. La previsió del govern dels Estats Units és estalviar 3.000 milions de dòlars tancant el 40% dels seus centres de processament de dades. En aquest entorn de canvi, sembla que les companyies que tradicionalment han dominat els serveis informàtics professionals no estan tan ben posicionades com les que han nascut amb la nova onada digital.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s