Game of Phones

Només durant l’any 2012 s’hauran venut a tot el món més de 1.100 milions de dispositius mòbils amb connexió a la xarxa. Aquestes dades fetes públiques per la consultora IDC demostren que el creiexement anual en vendes de mòbils intel.ligents, tauletes tàctils i ordinadors portàtils es manté estable al voltant del 15%. Un mercat imparable que marcarà cada vegada amb més força els hàbits socials durant els pròxims anys.

En aquest panorama de creixement inaturable, Samsung s’acaba de posicionar la principal empresa de telèfons mòbils a nivell mundial, desbancant a Nokia de 14 anys de liderat absolut. Aquesta dada arriba a l’entorn de la presentació de la nova gran aposta de la marca coreana, el Samsung Galaxy SIII, preparat per poder lluitar amb el llançament d’un hipotètic iPhone5 al llarg d’aquest any. De fet, només Samsung, a través dels seus telèfons Galaxy equipats amb Android, ha aconseguit creat un producte capaç de competir amb els iPhone d’Apple en qualitat, potència i presència al mercat. Fins i tot, s’ha atrevit a innovar creant una nova categoria, amb el Samsung Galaxy Note, a mi camí entre un telèfon intel.ligent i una tauleta tàctil.

Una vegada tancat el primer quart de l’any, Samsung ha venut 93 milions de dispositius, Nokia ha estat la segona amb 83 milions i Apple, en tercera posició, n’ha venut 35 milions. De totes maneres, aquestes dades s’han posar en el context del mercat més competitiu i de més creixement, que és el dels smartphone. Si només tenim en compte els telèfons intel.ligents, Samsung continua liderant amb 44 milions de dispositius, Apple es queda en segona posició amb 35 milions i Nokia queda lluny amb 11 milions.

Els números deixen clar que Nokia és una empresa del passat. Fins avui, encara s’havia mantingut la màxima que, tot i no estar ben posicionada en els  nous dispositius, Nokia continuava essent la primera empresa mundial en venda de mòbils. Una vegada trencada aquesta màxima inalterable durant els darrers 14 anys, serà difícil aconseguir canviar aquesta tendència; més encara si fem cas a les escasses primeres xifres de vendes dels seus models Lumia amb Windows Phone en comparació amb els seus competidors.

Samsung estrena nou model amb una posició immillorable, però els moviments seran importants durant els pròxims mesos. Els fabricants xinesos Huawei i ZTE estan creant telèfons de gran potència, bon rendiment i baix preu. Per altra banda, Google posarà en marxa tot el seu potencial a través de Motorola, i Apple continuarà marcant tendència.

L’hivern a arribat al nord, a la seu de Nokia, i sembla que s’hi quedarà durant força temps.

Una resposta a “Game of Phones

  1. Es una llàstima el que ha passat amb ln9/ lumia, era un telèfon realment interessant. Crec que nokia es va equivocar aparcant el projecte meego, Jo soc usuari dapple per practicitat, pero si mhaguessin ofert un entorn de movil+netbook amb meego que fos viable , hagues canviat. Linux sempre ha sigut la opició en la que he cregut més pel llarg plaç, pero no donen cap oportunitat 😦

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s