Rèquiem pels SMS

Whatsapp és una de les aplicacions gratuites per a telèfon mòbil més descarregades a nivell mundial. També és una de les més utilitzades. Dos factors que no sempre van necessàriament junts. El servei de missatgeria instantània propietat de la companyia del mateix nom, creada per dos extreballadors de Yahoo, acaba d’assolir la fita de mil milions de missatges enviats en un sol dia. Aquesta xifra monstruosa només s’entén a través del profund canvi d’hàbits que els usuaris dels telèfons mòbils estan experimentant.Serveis com el Blackberry Messenger o el Gtalk fa temps que van obrir camí en un terreny completament dominat pels missatges SMS. Whatsapp va aparèixer aportant una gran facilitat d’ús, unes bones aplicacions multiplataforma i, especialment, una gran simplicitat a l’hora d’integrar tots els usuaris al servei a través del seu número de telèfon.

En la vertiginosa velocitat en què passen les coses al món digital, Whatsapp s’ha convertit en una eina líder de comunicació per text a nivell global, tot i els dubtes sobre la privacitat del que s’hi escriu. En aquest entorn, no deixa de ser sorprenent és la lentitud amb la qual estan responent les grans companyies digitals com Apple, Google o Microsoft davant d’aquest petit gegant creat del no res.De totes maneres, els grans damnificats per l’èxit dels serveis de missatgeria instantània, especial pel Whatsapp, són els tradicionals missatges SMS i MMS. La devallada en l’ús d’aquest servei és absoluta en el cas dels usuaris de telèfons connectats a internet. Les tarifes, en molts casos abusives per a l’enviament de missatges curts s’han vist ridiculitzades per serveis molt més pràctics i dinàmics de comunicació. Darrera d’aquests missatges hi ha les companyies de telecomunicacions que, una vegada més, s’han adonat tard que els mateixos serveis de connectivitat que ofereixen els canibalitzen fonts importants d’ingressos.

És per això que companyies com Movistar han anunciat que els usuaris de tarifa plana de dades deixaran de pagar per tots els SMS que enviïn. Una forma elegant i de reconèixer que els usuais amb tarifa plana de dades, ja no envien SMS. Ni els tornarà a fer cap falta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s