Samsung domina la galàxia mòbil

Sembla que la introducció al mercat del model Galaxy el juny del 2010 a través de la majoria de grans operadors de telefonia mòbil va ser el gran encert que ha convertit en aquests moment Samsung en el principal venedor de telèfons smartphone del món. El creixement és meteòric. Samsung ha passat dels 2,4 milions d’unitats el primer trimestre del 2010 als pràcticament 28 milions d’unitats el tercer trimestre del 2011.

En aquest nou ordre, tancant les dades del tercer trimestre segons l’estudi continu que desenvolupa la consultora Strategy Analytics, Apple queda relegada com la segona marca de smartphones del món amb unes vendes de 17 milions d’unitats. La companyia creada per Steve Jobs ha perdut un 16% de vendes durant el 2011. Segurament ha estat a causa de l’espera per part dels seus usuaris de la presentació d’un nou model de telèfon, el que finalment ha estat l’iPhone 4S, per la segona meitat d’aquest any.

Samsung es col.loca, per tant, al capdamunt dels fabricants i venedors de telèfons inteligents. Pràcticament la meitat dels beneficis del gegant coreà ja arriben de la seva branca de telecomunicacions. I el ritme no sembla que tingui perspectives d’afluixar. Els models Galaxy II han estat un èxit i les seves tablets són les úniques que, de moment, i des de molta distància, poden generar certs temors a l’iPad d’Apple. D’aquí, la guerra de patents en la qual estan immerses les dues companyies des de fa mesos.

La tercera posició en aquest rànquing, sorprenentment, és Nokia, pràcticament a l’alçada de les vendes d’Apple. Després de tant de temps amb dispositius fracassats, que la companyia finlandesa encara estigui en aquesta posició només demostra la immensitat de la quota de mercat que posseïa fa només uns anys. Ara ha arribat l’hora de veritat per Nokia que ha presentat la gama Lumia, els seus primers smartphones creats per treure el màxim rendiment al Windows Phone.

Finalment, i a molta distància en aquest rànquing queda la que va ser fa anys l’empresa d’electrònica de consum amb més presència a tot el món. Sony acaba de complir el que prometia fa unes setmanes i ha adquirit la totalitat de Sony Ericsson per tal treballar a fons en el mercat que definirà les comunicacions i l’entreteniment durant les pròximes dècades.

Una resposta a “Samsung domina la galàxia mòbil

  1. Abans utilitzava un Nokia (E61i) l’he aguantat molt temps. Anava bé. Fa un mes o així vaig haver de comprar-me’n un de lliure urgentment. Va ser un Samsung GT c3222 funciona de meravella, treballen molt bé aquesta gent, relació qualitat preu. Tant és així que estic a l’espera d’un Galaxy.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s