Sony vol comprar y a Ericsson es fan els suecs

Sony té clar que el negoci relacionat amb els dispositius mòbils serà el que més creixement tindrà durant els pròxims anys dins l’electrònica de consum. Apple i Samsung han aconseguit, per camins diferents, però amb un mateix rerafons, posicionar-se al capdemunt dels fabricants d’aparells mòbils de nova generació. Els telèfons smartphone com el Galaxy o l’iPhone i les tablets com l’iPad o el Galaxy Tab són productes que han arrelat ràpidament i que no deixen d’evolucionar.Fa pocs dies, el màxim responsable de Sony Ericsson, Berd Nordberg, va anunciar que la companyia es convertiria a mitjans de l’any vinent en un fabricant exclusiu de telèfons smartphone. Deixant de banda els telèfons de comunicació simple. L’objectiu és liderar el mercat nordamericà de telèfons amb el sistema operatiu Android.

És per aquest motiu que Sony vol tenir el control absolut de la companyia. En aquests moments Sony Ericsson és una joint venture al 50 per cent entre l’empresa japonesa i l’empresa sueca. Les converses que en el passat havien quedat aparcades, s’han reprès amb més intensitat que mai aquests darrers dies i tot fa pensar que en menys de sis mesos acabaran en un acord.

La xifra de compra d’Ericsson per part de Sony al voltant dels 1.500 milions de dòlars, ja que l’acord inclouria totes les patents de les quals la companyia sueca és propietària.

En cas de no arribar a un acord, les dues companyies hauran de prendre decisions dràstiques. La propietat compartida entre les companyies va ser un acord interessant perquè el gegant japonès entrés al mercat de la telefonia mòbil. Avui, però, s’ha convertit avui en un problema a causa de la manca de lideratge clar i la indefinció que això suposa. Els telèfons que fabrica Sony Ericsson no acaben de satisfer a la majoria dels usuaris. Això s’uneix als endarreriments en els nous llançaments i a la política dubitativa amb la integració de serveis de joc com els de Playstation Network.

Si Sony vol ser un tercer jugador potent al capdavant del mercat dels dispositius mòbils acompanyant Apple i Samsung ha de prendre decisions immediates, radicals i segurament, cares.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s