Amazon sap on són el diners

Amazon és una d’aquelles empreses de la nova economia sorgida gràcies a  internet que demostra que pensar a llarg termini acaba donant els seus fruits. Convertida en una de les botigues en línia més importants del món, Amazon ha detectat des de fa temps les amenaces de la seva competència a través especialment de les botigues oficials d’Apple i Android.

El màxim resposable d’Amazon, Jeff Bezos, fa anys que es passeja pel món explicant que els continguts culturals en format físic, com els llibres o els DVD’s tenen el futur limitat. Quan la Generació nativa digital que avui és a les escoles arribi a l’edat de poder ser consumidora directa de productes culturals, no veurà en cap cas la necessitat de posseir un objecte físic per cada pel.lícula, disc o llibre que vulgui llegir. És aquí quan el suport on es poden llegir, veure o escoltar aquests productes adquireix una importància cabdal.
Quan Amazon va presentar el seu lector de llibres electrònics Kindle, ho va fer amb la seguretat de l’experiència en el sector editorial i encara sense conèixer que hi hauria un aparell anomenat iPad que canviaria de forma radical el món dels dispositius electrònics. Els Kindle tradicionals han donat pas a tota una família de lectors de tinta electrònica i a un nou membre anomenat Kindle Fire.

El nou Kindle Fire és una tableta de 7 polzades similar als que ja es poden trobar al mercat com el Samsung Galaxy Tab.

El que el fa diferent és que, tot i que està basat en el sistema operatiu Android, totes les seves aplicacions han estat programades per funcionar específicament en aquest dispositiu i per connectar-se de forma exclusiva als servidors i la botiga electònica d’Amazon. D’aquesta manera, el que d’entrada podria sembla un aparell Android que ha estat limitat en les seves possiblitats, acaba essent una versió Amazon de l’iPad d’Apple.

Jeff Bezos i la seva empresa veuen clar que només amb la botiga electrònica no n’hi haurà prou per ser un jugador important entre els nous gegants de la cultura digital. Per això va decidir entrar a la guerra dels dispositius amb el Kindle. I ho ha decidit fer amb una política de preus agressiva. El Kindle Fire costa 199 dòlars de sortida i hi ha models del Kindle clàssic que es poden comprar per 79.

Amazon pensa que els diners no els ha de guanyar venent dispositius, sinó venent tots els continguts que els seus usuaris compraran a través d’ells.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s