Google posa mà a la cartera

Google no para de treballar per ampliar la seva presència a la vida quotidiana de tot tipus d’usuaris. Fa pocs dies s’ha presentat Google Wallet, un sistema que permetrà convertir els telèfons mòbils en sistemes de pagament similars a la targeta de crèdit. Les ciutats nordamericanes de Nova York i San Francisco seran l’escenari de la primera prova pilot d’aquest nou sistema de pagament durant els pròxims mesos d’estiu.

Google Wallet es fa realitat a través d’un acord amb les entitats financeres Mastercard, Citigroup i Sprint, amb el suport de la companyia de proecessament de dades First Data. Una vegada es posi al mercat, els usuaris de telèfons mòbils equipats amb Android podran pagar les seves compres senzillament a través d’una aplicació instal.lada al seu telèfon mòbil.

Aquesta iniciativa de Google es basa en l’èxit que ja tenen sistemes de pagament similars a països asiàtics i en el creixement ininterromput del mercat dels smartphones arreu del món. Les expectatives del negoci de la telefonia mòbil durant els pròxims anys són espectaculars i per això cap companyia vol perdre la seva oportunitat per quedar-se un tros del pastís.

Google Wallet, entrarà en competència amb projectes que estaven desenvolupant companyies tan diverses com Visa, per una banda, o l’associació de tres grans teleoperadors americans com AT&T, Verizon y T-Mobile, per l’altra.

En el cas de Google Wallet, el gegant nordamericà no només pretén posicionar-se en el mercat del micropagament, sinó que ho vol vincular també al mercat creixent dels cupons de descompte. D’aquesta manera, el servei Google Offers permetrà vincular cupons de descompte directament a través del mòbil i fer els pagaments a través de Google Wallet. Així doncs, només amb el nostre mòbil podrem anar a comprar a la botiga de la cantonada i, a més, podrem obtenir descomptes i premis.

Aquest sistema de pagament, de totes maneres, requereix que els comerciants actualitzin els seus terminals de cobrament i que els usuaris s’acostumin a utilitzar-lo. Sens dubte, dues barreres d’entrada importants.

En la nova economia digital, cada vegada és més difícil definir quina és l’empresa que pot fer la competència en els diversos sectors de l’economia. Apple lidera el mercat de la música, Telefónica es fa forta el sector de la televisió sota demanda i Google crea sistemes de pagament.

I parlant de competència, els que s’han enfadat de veritat són els de la companyia de pagaments digitals PayPal. Dos exdirectius d’aquesta empresa han estat fitxats per Google i han estat treballant en el llançament de Google Wallet, fent possible que aquests sistema inclogui la possibilitat de crear targetes de pagament virtuals.

eBay, la companyia propietaria de PayPal, ja ha interposat una demanda contra Google i contra els dos exdirectius per considerar que s’han apropiat il.legament de secrets comercials relacionats amb sistemes de pagament a través de mòbils.

Haurem d’estar alerta a les noves possibilitats de pagament dels nostres telèfons. Això si, sense deixar de donar un cop d’ull, per si de cas, a les nostres carteres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s