Qui és qui a la guerra dels smartphones

El sector de la telefonia mòbil és el que més influència global té en l’àmbit de la comunicació. I dins de les seves ofertes, els smartphones són la categoria de més creixement durant els darrers anys. El futur és de les economines d’escala i dels telèfons intel.ligents i, per aquest motiu, les principals marques de desenvolupament d’aparells i de sistemes operatius mòbils estan protagonitzant una lluita igualadíssima per aconseguir dominar la quota de mercat més àmplia possible.

Fa pocs dies s’ha publicat un estudi de Nielsen que mostra una radiografia actual de la lluita pels smartphones als Estats Units i que dóna claus per entendre com evolucionarà el sector arreu del món.

A la pregunta sobre qui està guanyant la lluita dels telèfons mòbils de nova generació la resposta depèn de si s’analitza des del punt de vista dels sistemes operatius o dels aparells.

El mercat dels sistemes operatius té pràcticament un triple empat al capdavant. El líder és el sistema Android, liderat per Google, amb un 29 per cent del mercat, seguit del sistema operatiu de Blackberry RIM i del sistema d’Apple iOS, tots dos amb un 27 per cent.

Els sistemes operatius que estan quedant lluny de la lluita capdavantera són el Windows Mobile i el Windows Phone, de Microsoft, que junts assoleixen un 10 per cent del mercat. Finalment el sistema d’HP Palm té un 4 per cent i el Symbian de Nokia un 2 per cent.

La fotografia és radicalment diferent si s’analitzen les quotes de mercat segons els fabricants d’aparells. Lògicament Apple amb els seus iPhones i RIM amb les seves Blackberry lideren el mercat perquè el seu percentatge coincideix exactament amb la quota de mercat dels sistemes operatius. Així doncs, tots dos mantenen un 27 per cent.

En canvi, les companyies de basen els seus aparells en Android es reparteixen el mercat de forma més irregular. On destaquen HTC amb un 19 per cent, Motorola i Samsung amb un 11 i un 7 per cent respectivament.

Un empat tècnic al capdavant dels sistemes i un liderat global absolut d’Apple i RIM en els aparells.

Un mercat interessant i hiperactiu que segur que viurà grans canvis durant aquest any, especialment per l’impressoinant creixement d’Android i per l’acord estratègic entre Microsoft i Nokia anunciat el passat mes de febrer.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s