La lletra petita de Sony

Al PlayStation Meeting 2011 celebrada Tokyo, el president de Sony Computer Entertainment, Kaz Hirai, va anunciar pràcticament per sorpresa la consola successora de la PlayStation Portable. La màquina, que tota la premsa especialitzada anomena PSP2, té, de moment, el nom en clau NGP (les inicial de Next Generation Portable).

Sony ha aconseguit amb aquest anunci tornar-se a posar al capdavant de l’actualitat mundial de la indústria de l’electrònica de consum només una setmana després de la presentació mundial de la 3DS, la gran aposta portàtil de Nintendo.

El que Sony ha deixat veure de la consola és espectacular. Destaquen la seva potència gràfica, quatre vegades més potent que els millors terminals mòbils de l’actualitat (inclòs l’iPad) i una gran aposta per la connectivitat i les xarxes socials.

De fet, el nou aparell tindrà connectivitat 3G, Wi-Fi i GPS, dues càmeres digital i una pantallà multitàctil de 5”. Però segurament el més curiós és un innovador sensor tàctil a la zona posterior que permetrà interactuar amb els videojocs d’una forma completament nova. Els continguts es podran descarregar o comprar en format de targetes de memòria ràpia.

El que fa més evident que l’anunci de Sony respon més a l’estratègia de comunicació empresarial que a una realitat de mercat, és que durant la presentació a la seva seu de Tokyo, Sony va donar moltes dades sobre la màquina però va deixar indefinit el preu i la data de sortida al mercat. Tot fa pensar que no serà abans de la campanya de Nadal d’aquest any.

De totes maneres, un altre dels anuncis més importants que Sony ha fet aquesta setmana és la presentació del que ha anomenat PlayStation Suit. La lletra petita de la presentació amaga una autèntica bomba.  Aquest servei, que ha quedat una mica ocult per culpa de tot el ressò que ha tingut la nova consola portàtil, pot ser infinitament més important de cara al futur per a Sony al món de l’entreteniment digital.

PlayStation Suit és l’intent de Sony de fer créixer la marca “PlayStation” més enllà de les seves consoles, és un servei que portarà els seus videojocs al sector dels telèfons mòbils.

La primera aliança estratègica ha estat amb el sistema operatiu Android. Aquest sistema liderat per Google és que més creix a nivell mundial en els telèfons de nova generació, triplicant el sistema operatiu de l’iPhone. En els propers mesos els usuaris de mòbils equipats amb Android podran gaudir del jocs clàssics de Playstation al seu terminal.

Sony, després de veure el gran èxit dels smartphones com a plataformes de jocs, ha demostrat una immensa capacitat d’adaptació al mercat anunciant dos productes tan diferents al mateix temps. Una màquina portàtil de nova generació orientada als usuaris habituals de videojocs i una plataforma de distribució de videojocs per als usuaris casuals.

Per fer-ho, la multinacional japonesa renuncia a una de les seves màximes històriques, com és la d’actuar, abans que res, com a empresa d’electrònica de consum dedicada a la venda d’aparells de tecnologia.

La Sony que se’ns presenta aquest 2011 és, cada vegada més, una companyia equilibrada entre la fabricació d’aparells i la creació de continguts.

N. d. A. :  Gràcies a l’Albert Garcia pel cop de mà amb l’article.

Una resposta a “La lletra petita de Sony

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s