Amazon es prepara pel futur

Netflix l’empresa nordamericana especialitzada en la distribució de vídeo digital ha anunciat els seus plans per entrar al mercat europeu i els seus competidors han reaccionat de forma immediata. Segurament, la resposta més espectacular ha estat la d’Amazon. El gegant del comerç electrònic ha comprat la part d’accions que li mancaven per fer-se amb el control de l’empresa britànica Lovefilm, una mena de clon europeu de Netflix, que ja compta amb prop d’un milió i mig de suscriptors.

De fet, la història de Netflix i la de Lovefilm són pràcticament simètriques. Les dues empreses van començar amb un sistema d’enviament per correu de DVD’s de lloguer que els seus subscriptors retrornaven després d’haver utilitzat. I totes dues es han seguit els mateixos passos en el camí de la digitalització de continguts, convertint-se en un autèntic servei de vídeo sota de demanda completament digital.

Lovefilm és una empresa amb interessos essencialment al Regne Unit, Alemanya i els països escandinaus. Tot i que el seu volum està lluny dels 16 milions d’usuaris que té Netflix als Estats Units, es tracta d’una de les primeres companyies instal.lades al mercat europeu. Un mercat que viurà aquest 2011 l’autèntica explosió d’ofertes de serveis de vídeo digital a la carta per ser consumit a través de l’ordinador, la televisió, els tablets o el mòbil.

Un terreny en el qual Lovefilm ha avançat al seus rivals és en el dels videojocs. El lloguer de videojocs físics o a través de sistemes d’streaming es demostra com una de les àrees en expansió en el terreny de l’entreteniment digital.

La velocitat amb la qual es mou el sector de les indústries culturals en el marc de la revolució digital fa que els grans empreses de la nova economia com Amazon, vegin com el seu model de negoci envelleix a una velocitat directament proporcional al seu creixement.

A finals dels anys 90 era revolucionari poder comprar llibres, primer, DVD’s i CD’s, més endavant, a través d’internet, escollint entre un catàleg extensíssim i amb un sistema ràpid d’enviament. Avui, entrant a la segona dècada del segle XXI, tot allò que és físic està deixant pas a allò que és digital. Els enviaments deixen de tenir importància i la immediatesa en el consum de continguts culturals, siguin llibres electònics, pel.lícules o música, és l’avantatge més reclamat pels usuaris.

La compra de Lovefilm per part d’Amazon és clarament un moviment estratègic per avançar-se a Netflix, a AppleTV i a tota la resta de gestors de continguts digitals que poden acabar, més aviat del que ningú s’hagués pogut imaginar, amb l’època de domini del rei del comerç electrònic.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s