Apple TV versus Google TV versus the World

La fusió entre la televisió tradicional i internet està agafant cada vegada més força. Els grans operadors mundials s’estàn posicionant des de fa temps amb estratègies diferents que tenen un mateix objectiu. Convertir-se en els nous grans gestors munials de continguts audiovisuals. Apple TV i Google TV són dues d’aquestes iniciatives, que, lògicament, han topat de forma contundent amb els actuals dominadors d’aquest mercat.

Aquesta setmana, i pràcticament sense avisar, Apple ha posat en marxa a l’estat espanyol el servei de lloguer i compra de pel.lícules a través d’iTunes. Per altra banda, Apple TV, fins ara només disponible als Estats Units, també es pot comprar a casa nostra. El dispositiu, compatible amb Mac i PC, es connecta al televisor i actua com un videoclub online que permet veure pel.lícules d’alta definició. El seu preu és d’uns 120 euros y, a banda del contingut de pagament, pot carregar vídeos de Youtube, Flickr y Mobileme.
El catàleg de pel.lícules que es poden llogar o comprar, també està disponible per a iPod, iPad i iPhone. Els acords que té Apple en aquests moments per distribuir cinema inclouen a la majoria de grans companyies a nivell mundial, com Paramount, Universal, Walt Disney, Sony Warner i 20th Century Fox. El lloguer d’una pel.licula ens pot costar entre 99 cèntims i tres euros. I la compra, fins a 15 euros en alta definició.

Una altra manera d’entendre la unió entre televisió i internet és la que té Google, i sembla que, de moment, ha topat amb un mur difícil de superar. Aquest nou servei de Google s’ha presentat com una nova manera de veure els vídeos que hi ha a internet incloent tots els canals de televisió del món que ja tenen els seus continguts a la carta. Aquest sistema s’integra en els televisors de nova generació i s’hi accedeix a través del comandament a distància.

De totes maneres, una vegada el món ha après la lliçó del que Google és capaç de fer, les coses no li seràn tan fàcils. Aquesta setmana la cadena Fox ha bloquejat els continguts de vídeo de les seves webs pel nou servei de Google. D’aquesta manera s’uneix a les altres tres grans cadenes nordamericanes en el bloqueig de continguts. La ABC, la CBS i la NBC ja fa quatre setmanes que havien bloquejat els seus vídeos perquè no es vegin a Google TV.

La Fox, tot i haver estat l’última companyia que s’ha unit al bloqueig a Google, forma part de News Corp, el grup de comunicació presidit per Rupert Murdoch, un personatge que s’ha convertit en el referent per la lluita contra Google i la seva utilització dels continguts.

El gran problema que hi ha darrera de tot plegat, és el mateix que afecta la resta dels nous mitjans. No hi ha un model de negoci clarament definit. I això fa que els directius dels canals de televisió, tot i començar a distribuir alguns dels seus continguts gratuitament a través de les seves webs pels ordinadors, no tinguin clar com fer-ho en les televisions de gran pantalla.

L’interrogant, de moment, sembla que està lluny de resoldre’s.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s